Det kan i mange tilfælde være hårdt at være pårørende til en person, som har brug for alkoholbehandling. Det er nemlig ikke nemt at se en nær person kæmpe med alkoholafhængighed. Heldigvis findes der gode behandlingsteder i Danmark, når det gælder alkoholbehandling. 

Hvad er din rolle?

Som pårørende kan man ofte komme til at spille en stor rolle, når en person skal i alkoholbehandling. Det er for eksempel ikke usandsynligt, at du skal hjælpe med at finde det helt rigtige behandlingssted eller stå for transporten til og fra behandlingen. 

Skal du finde det rette behandlingscenter, kan det være en god idé at søge på nettet. Her kan du blandt andet finde behandlingsteder som  https://behandlingscenter-stien.dk/alkoholbehandling/ der beskæftiger sig med alkohol- og medicinafhængighed. Selvom du som pårørende gerne vil være til stor hjælp, er det dog vigtigt, at du ikke glemmer dig selv i processen. 

Vær opmærksom på dine egne behov

Har du meget stort fokus på en anden person, er det ikke sikkert, at du får lyttet til dine egne behov. I længden kan dette føre til, at du selv går ned med flaget. Selvom du gerne vil yde din støtte, er det derfor vigtigt, at du også tænker på dig selv. 

På trods af at det ikke er dig selv, men din pårørende, der skal i alkoholbehandling, kan dette stadig være en proces, der rammer dig hårdt. Derfor er det heller ikke underligt, hvis du ligeledes har brug for at snakke med andre mennesker om problemet. Dette kan for eksempel være familie og venner, men det kan også være brugbart at søge professionel hjælp. 

Hvis du ligeledes husker at være opmærksom på dig selv, kan du nemlig være en endnu bedre støtte for din pårørende. På den måde er der større chance for, at både dig og din kære kommer godt ud på den anden side af alkoholbehandlingen.