Der er en lang række fordele for dig ved at vælge at have plakater hængende på væggene frem for at have ægte kunst. Først og fremmest er det langt billigere for dig at have en plakat hængende. Det er derfor med til at gøre, at du har råd til dem, lige meget hvor høj din indkomst er. Derudover er plakater også meget nemmere at erstatte end ægte kunst. Det betyder, at du ikke behøver at være bange for, at der skal ske noget med plakaten. Hvis den endelig skulle gå i stykker, kan du jo altid købe en ny. Det vil være langt sværere med et maleri. 

Har du ægte kunst på væggene, skal du også hele tiden gå og være bange for, at der er nogen, der bryder ind og stjæler det. Der er mange, der gerne vil have fat i ægte kunst. Der er noget, der kan være virkelig mange penge værd. Det gør, at du er nødt til at installere alarmsystemer og virkelig passe på din ægte kunst. Der er ingen, der kunne finde på at bryde ind hos dig for at stjæle en plakat. Det er dermed en form for kunst, der gør, at du kan sove roligt om natten. 

Endelig er det muligt at få plakater med lige præcis det motiv, som du godt kan lide. Plakater bliver ofte lavet for, at folk skal synes godt om dem. Malerier er derimod ofte lavet med kunstnerens vision for øje. Det gør, at det kan være svært for dig at finde noget ægte kunst, der vil falde i din smag, og som du har råd til at købe. 

Det er meget nemt for dig at købe plakater i en butik eller via nettet. En af de webshops, som du bør undersøge, når du er på jagt efter nogle flotte plakater er sohu-shop.dk. Der har de et stort udvalg