Mange af os bærer den samme drøm: At kunne have vores egen udvalgte private, unikum af en bolig, placeret det sted og med lige dé udformninger, som vi selv ønsker det.

Det har været en del af menneskets vigtigste force og overlevelses-basis gennem tiden at kunne finde, skabe og tilpasse en bolig, så man kunne skabe nogle rammer, man kunne bosætte sig i over længere perioder.

Lidt forenklet kan man sige, at vi mennesker – med få undtagelser – stadig ønsker en bolig til os selv (og de nærmeste), men skabelsesprocessen har forandret sig, hvor man i dag oplever, at huse og boliger kan blive kreeret på samlebånd uden personlighed, hvor det kun er indretningen og navnet på postkassen, der adskiller bygningerne fra hinanden.

Vi længes tilbage til vores påvirkning, indvirkning og tilpasning af vores egen bolig; vi vil have et arkitekttegnet hus!

De færreste af os har dog råd eller mulighed for at tilegne os den slags, men slå lige koldt vand i blodet, for drømmen kan stadig bestå, det handler bare om at starte i det små – og det koster som bekendt ikke noget at drømme.

Hvis man vil gå skridtet videre fra drømmen, kan man hyre et professionelt firma til at lægge grundplanerne for, hvordan man eventuelt kunne udforme ens arkitekttegnede hus. Dette behøver bestemt ikke koste kassen heller.

Man kan nemlig få lavet et forholdsvis billigt skitseforslag med ens drømmeidé til et arkitekttegnet hus.

Hvad indeholder det så at få et skitseforslag? 

Det er forskelligt fra firma til firma, men vi kan da opridse, hvad man blandt andet kan opleve at få med i et skitseforslag.

Du kan få en snittegning, en plantegning, en 3D-visualisering, en landskabsplan, et budgetoverslag og måske mere til, men dette er hovedelementerne, man ofte finder i et skitseforslag.

Som sagt kan det ændre sig fra firma til firma, der specialiserer sig i arkitekttegnede huse, og du behøver jo ikke nødvendigvis at føre drømmen ud i virkeligheden, men med et skitseforslag har du nu noget konkret at forholde dig til.