Lad os lige forlænge overskriften til denne sætning med, hvad vi mere indholdsmæssigt mener:

“Hvad er de medvirkende årsager til, at der er grund til at få udført en gulvafslibning?”

Det er der sådan set mange grunde til, og nogle af disse vil vi komme ind på her i denne artikel, og måske kan du endda komme på flere selv.

For det første kan det være anført i en lejekontrakt, at man ved overtagelse af boligen og/eller fraflyttelse SKAL få foretaget en gulvafslibning, hvor man hyrer et firma ind til at gøre dette.

Måske har gulvet vitterligt brug for en god overhaling ved at blive slebet ned, eller måske er der ikke mange brugsspor at spotte, men uanset hvad er det altid pænest at aflevere et helt nyslebent gulv til den næste lejer.

Den hyppigste grund til at få slebet gulvet ned er nok slitage, og det gælder lige såvel, om det er en erhvervs-bolig, offentlig bygning eller privatbolig, der skal have foretaget en gulvafslibning.

De årsager til slitage, man oftest ser gå igen, er ved at sko har afsat mærker ved at gå henover gulvet, som ikke kan vaskes væk. Måske har høje hæle ligefrem afsat mærker også.

Børn kan have leget med tuscher på gulvet og afsat mærker, eller der kan uheldigvis være endt alt for mange malerpletter fra en maling af lokalet til, at det kan gemmes væk under møbler, hvorfor den bedste løsning er at slibe gulvet ned fra væg til væg, så man får et samlet resultat fra væg til væg.

Dyr kan også have løbet henover gulvet, for eksempel hunde og katte, hvor deres kløer har sat lignende mærker på gulvet.

Så er der atter andre personer, der har en fast aftale om at få slebet gulvet ned på nogle faste tidspunkter om året eller lignende.

Det er svært at sige for os, hvad der passer bedst til dig, så der vil vi anbefale, at du tager fat i et gulvafslibningsfirma, der bedst kan vejlede dig i din specifikke gulvsag.