Når væggene i et hus eller i en lejlighed ikke er blevet malet i mange år, vil forfaldet begynde at kunne anes. De fleste hvide vægge vil med tiden gulne, og især på hvide og lyse vægge vil snavs, støv og aflejret fedt fra mados kunne ses meget tydeligt. Væggene vil komme til at fremstå nussede og kedelige, idet malingen samtidig mister sin glans og bliver grålig.

Vægge, som er malet med pigmenteret maling, vil blive matte og falmede i overfladen – især der hvor lys indfaldet fra vinduerne er allermest kraftigt. Dette vil kunne ses, hvis du fjerner billeder, plakater eller reoler, som har hængt på væggen i årevis. Der hvor malingen har været beskyttet imod lyset, vil farverne stadig fremstå klare og skinnende. Og så ved du, at det er på tide at få malet væggene på ny.

Få professionel assistance til dit indvendige malerarbejde

Du kan selvfølgelig sagtens vælge at selv male dine vægge. I den forbindelse skal du blot belave dig på at skulle afsætte minimum en uge, hvis væggene i hele boligen skal males. Sådan et projekt har det nemlig med at gribe om sig. For det første kan du ikke blot smøre maling ud på væggene og dernæst forvente, at det holder i længden. Er væggene ikke på forhånd slebet med sandpapir og primet med Microdispers, vil malingen ikke kunne binde ordentligt til overfladen.

Dette betyder, at malingen inden for kort tid vil begynde at skalle af – og så har du spildt både tid og penge. For det andet kan du næppe nøjes med at male dine vægge. Når først de står skinnende og nymalede, vil det går op for dig, hvor meget loftet og det indvendige træværk også trænger!

Kontakt i stedet et professionelt malerfirma, som kan hjælpe dig med at udføre arbejdet til perfektion. Find din maler på https://malerkanonen.dk/maler-holbaek/