For nogle mennesker kan det bare ikke blive sødt nok, når de skal spise desserter. De elsker den nærmest hvinende søde fornemmelse af at tage en bid af en sød dessert. For andre kan det blive lige i overkanten med alt det søde. Du synes måske lige frem, at det kan blive lidt kvalmt.

Hvis du hører til de sidste, er denne artikel bestemt til dig. Her kommer vi nemlig ind på, hvorfor citronfromage er sådan et godt valg til dig, der ikke bryder dig så meget om søde desserter. Er du meget vild med søde desserter, kan du dog altid gøre citronfromagen til din egen. Det kan for eksempel være ved, at du kommer mere fløde eller sukker i. Men det bedste er nu, at du starter med at lave den klassiske citronfromage. Så kan du altid se på, om du vil forbedre den senere hen. 

Til en klassisk citronfromage skal du bare bruge husblas, æg, sukker, fløde og citroner. Til en portion til fire personer skal du bruge saften fra to citroner. Det er med til at give en lækker syrlighed. Hvis du gerne vil have den endnu mere syrlig, kan du prøve at komme mere citron i. Så kan du ramme lige den grad af syrlighed, som du godt kan lide. 

Der findes mange forskellige måder at lave citronfromage på. Har du ikke lige din mormors gamle kogebøger liggende, så du kan bruge hendes opskrifter, kan det være en god ide for dig, at du bruger en af opskrifterne på dk-kogebogen.dk. De har mange forskellige at vælge imellem, hvilket gør det nemt for dig at finde en, der passer dig. 

På dk-kogebogen.dk er det nemt for dig at ændre opskriften, hvis du skal lave retten til flere eller færre personer. I toppen af siden, kan du indstille, hvor mange personer opskriften skal gælde til. Derefter korrigerer siden naturligt, hvor mange citroner, hvor meget fløde, æg, sukker og husblas, du så skal bruge.